Brisanje proizvoda iz košarice

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz košarice?


Metalac Grupa

Kompanija Metalac a.d. je javno akcionarsko društvo, sa sedištem u Gornjem Milanovcu. Osnovana je 1959. a kao akcionarsko društvo posluje od 1998. godine. Danas Metalac a.d. po osnovu vlasništva u kapitalu ima 15 zavisnih društava sa kojima je povezan u Grupu: pet proizvodnih, šest trgovinskih na domaćem, četiri trgovinska društva u inostranstvu. U okviru Metalac grupe zaposleno je oko 2.000 ljudi.

Sva proizvodna društva nalaze se u Srbiji, u Gornjem Milanovcu, 120 kilometara od Beograda. Metalac posuđe d.o.o. je najstarije i najveće zavisno društvo koje se bavi proizvodnjom emajliranog, inox i non-stick posuđa.
Metalac inko d.o.o. proizvodi inox i granitne sudopere i Granmatrix kompozitne ploče; Metalac bojler d.o.o. proizvodi bojlere, a Metalac print d.o.o., se bavi proizvodnjom kartonske ambalaže i preslikača za posuđe.

Od septembra 2015. Metalac je preuzeo i Fabriku automobilskih delova - sada Metalac FAD.
U oblasti prometa na domaćem tržištu posluje pet trgovačkih društava: Metalac market d.o.o. sa lancem od 52 specijalizovane prodavnice širom Srbije; Metalac Home Market a.d. u Novom Sadu, koja plasira Metalčeve proizvode i najširi asortiman za kućne potrebe na tržištu Vojvodine, a upravlja i lancem od 20 prodavnica u Vojvodini; Metalac trade d.o.o. koji se bavi veletrgovinom uvoznog asortimana za kućne potrebe. Metalac proleter a.d. je glavni snabdevač građana opštine Gornji Milanovac sa 43 maloprodajna objekata. Metpor d.o.o. Beograd je Metalčevo preduzeće koje se bavi zastupništvom i prodajom bakelita i kompozita. Najmlađe preduzeće, Metalac Digital d.o.o, osnovano je u 2017. sa ciljem praćenja digitalnih trendova.

Sva četiri zavisna društva u inostranstvu bave se prvenstveno plasmanom Metalčevih proizvoda. Najstarije i najveće po učešću je Metrot d.o.o. u Moskvi, koje na tržištu Rusije posluje 13 godina.
Najmlađe je preduzeće Metalac Ukrajina d.o.o. osnovano 2011. godine. Hrvatsko tržište pokriva preduzeće Metalac Home Market d.o.o. u Zagrebu. U Crnoj Gori posluje preduzeće Metalac Market Podgorica d.o.o.
Akcije Metalca a.d. kotirane su na Standard listingu Beogradske berze, a berzanski analitičari ocenjuju da je reč o jednoj od najzdravijih srpskih kompanija.

U 2017. godini Metalac je, prema konsolidovanom bilansu, ostvario 79 miliona evra ukupnog prihoda i 4 miliona evra neto dobiti. Proizvodnja posuđa je kor biznis, a preduzeće Metalac posuđe je jedan od najuspešnijih i najvećih proizvođača posuđa u Evropi. Metalac izvozi svoje proizvode u oko 25 država na svim kontinentima. Osim tržišta BIH, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije, na kojima je tradicionalno prisutan, oko 5 miliona jedinica proizvoda Metalca, a pre svega posuđa, odlazi u: Rusiju, Francusku, Italiju, Nemačku, Španiju, Švedsku, Finsku, Dansku, Češku, zatim Ukrajinu, Gruziju, Bugarsku... sve do Japana, SAD i Australije.

Metalac a.d. je integrisao sisteme upravljanja kvalitetom i zaštitom životne sredine što potvrđuju TÜV sertifikati QMS/EMS ISO 9001 i ISO 14001. Kompanija je izuzetno posvećena svim aspektima održivog razvoja.

 

Za više infomacija posetite veb prezentacije:

www.metalac.com, www.metalacposudje.com, www.metalacbojler.com, www.metalacinko.com, www.metalacprint.com, www.granmatrix.com,
www.metalachomemarket.rs, www.metalacproleter.co.rs, www.metalacmarket.me, www.metalactrade.co.rs, www.mehrzer.rs, www.fkmetalac.rs

Pratite nas na društvenim mrežama: 

Facebook, Twitter, Instagram