Brisanje proizvoda iz košarice

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz košarice?


Tvrtka Metalac a.d. javno je dioničko društvo sa sjedištem u Gornjem Milanovcu. Osnovana je 1959., a kao dioničko društvo posluje od 1998. Danas Metalac a.d. temeljem vlasništva u kapitalu ima 15 ovisnih društava s kojima je povezan u Grupu: pet proizvodnih, šest trgovačkih na domaćem i četiri trgovačka društva u inozemstvu. U okviru Metalac grupe zaposleno je oko 2000 ljudi.

Sva proizvodna društva nalaze se u Srbiji, u Gornjem Milanovcu, 120 kilometara od Beograda. Metalac posuđe d.o.o. najstarije je i najveće ovisno društvo koje se bavi proizvodnjom emajliranog, inoks i non-stick posuđa.
Metalac inko d.o.o. proizvodi inoks i granitne sudopere te Granmatrix kompozitne ploče, Metalac bojler d.o.o. proizvodi bojlere, a Metalac print d.o.o. bavi se proizvodnjom kartonske ambalaže i preslikača za posuđe.

Od rujna 2015. Metalac je preuzeo i Fabriku automobilskih delova - sada Metalac FAD.
Na domaćem tržištu posluje pet trgovačkih društava: Metalac market d.o.o. s lancem od 52 specijalizirane trgovine diljem Srbije; Metalac Home Market a.d. u Novom Sadu, koji plasira Metalčeve proizvode i najširi asortiman za kućne potrebe na tržištu Vojvodine, a upravlja i lancem od 20 prodavaonica u Vojvodini; Metalac trade d.o.o. bavi se veletrgovinom uvoznog asortimana za kućne potrebe. Metalac proleter a.d. glavni je opskrbljivač građana općine Gornji Milanovac sa 43 maloprodajna objekata. Metpor d.o.o. Beograd je Metalčevo poduzeće koje se bavi zastupništvom i prodajom bakelita i kompozita. Najmlađe poduzeće, Metalac Digital d.o.o, osnovano je 2017. za praćenje digitalnih trendova.

Sva četiri ovisna društva u inozemstvu bave se ponajprije plasmanom Metalčevih proizvoda. Najstarije i učešćem najveće je Metrot d.o.o. u Moskvi, koje na tržištu Rusije posluje 13 godina.
Najmlađe je poduzeće Metalac Ukrajina d.o.o. osnovano 2011. Hrvatsko tržište pokriva poduzeće Metalac Home Market d.o.o. u Zagrebu. U Crnoj Gori posluje poduzeće Metalac Market Podgorica d.o.o.
Dionice Metalca a.d. izlistane su na Standard listingu Beogradske burze, a burzovni analitičari ocjenjuju da je riječ o jednoj od najzdravijih srpskih tvrtki.

Godine 2017. Metalac je, prema konsolidiranoj bilanci, ostvario 79 milijuna eura ukupnog prihoda i 4 milijuna eura neto dobiti. Proizvodnja posuđa temelj je poslovanja, a poduzeće Metalac posuđe jedan je od najuspješnijih i najvećih proizvođača posuđa u Europi. Metalac izvozi proizvode u oko 25 država na svim kontinentima. Osim tržišta BIH, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije, na kojima je tradicionalno prisutan, oko 5 milijuna jedinica proizvoda Metalca, a ponajprije posuđa, odlazi u Rusiju, Francusku, Italiju, Njemačku, Španjolsku, Švedsku, Finsku, Dansku, Češku, zatim Ukrajinu, Gruziju, Bugarsku... sve do Japana, SAD i Australije.

Metalac a.d. preuzeo je sustave upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša, što potvrđuju TÜV certifikati QMS/EMS ISO 9001 i ISO 14001. Tvrtka je iznimno posvećena svim vidovima održivog razvoja.
 

Za više informacija posjetite internetske stranice:

www.metalac.com
www.metalacposudje.com
www.metalacbojler.com

www.metalacinko.com
www.metalacprint.com
www.granmatrix.com
www.metalachomemarket.rs
www.metalacproleter.co.rs
www.metalactrade.co.rs
www.fkmetalac.rs

Pratite nas na društvenim mrežama: 

Facebook, Twitter, Instagram