Brisanje proizvoda iz košarice

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz košarice?


Posuđe

Za rast i razvoj

Malo posuđe iz Metalca za buduće velike ljude.

Neke nas boje, mirisi i ukusi podsjećaju na djetinjstvo, vraćajući nas u vrijeme bezbrižnosti i zaštićenosti kad su nam majke i bake s ljubavlju pripremale obroke od kojih ćemo biti veliki i zdravi. Osim onome što će poslužiti, veliku su pažnju posvećivale i načinu na koji se hrana pripremala te posuđu u kojem se kuhala. Važno je u čemu pripremamo i čuvamo hranu za svoju djecu, a naše majke i bake imaju posebno povjerenje u emajlirano posuđe.


 

Kad je riječ o zdravstvenoj ispravnosti hrane, stručnjaci se slažu da staklenom i emajliranom posuđu nema premca. Struktura emajla slična je strukturi stakla, apsolutno inertnog i nereaktivnog materijala u doticaju s hranom, zbog čega je staklena ambalaža najzdravija za čuvanje hrane.


 

Emajl je, pak, obojena staklena masa, što emajlirano posuđe čini najboljim za pripremu hrane jer potpuno eliminira rizik od štetnih posljedica po zdravlje ili okoliš. Gladak, neprozirni sloj emajla ne dopušta razvoj i zadržavanje bakterija.


 

Osim za kuhanje, emajlirano je posuđe superprirodno i kad je riječ o čuvanju već pripremljene hrane. Brzo se hladi i može se jednostavno poklopiti i staviti u hladnjak ili zamrzivač. Hrana se dugo čuva bez ikakve opasnosti od kvarenja i bez zdravstvenih rizika manje kvalitetnog posuđa.

Komentari: